Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
Win tickets voor Bridgin The Gap 28 mei Ahoy Rotterdam  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


25.02.2011

Op 28 mei 2011 vindt in Ahoy Rotterdam de eerste editie plaats van het grootste hiphop festival van Europa: Bridgin The Gap. Bridgin The Gap is een grootschalig kwalitatief hoogstaand hip hop festival met een indrukwekkende line-up met grote internationale namen, zoals Wu-Tang Clan maar ook Nederlandse artiesten als Hef.

Met dit festival brengt Bridgin’ the Gap een culturele stroming die wereldwijd een brede groep enthousiaste aanhangers heeft naar Rotterdam.

Bridgin’ the Gap zal niet alleen aan de internationale groten een podium bieden, maar ook Nederlands nieuw talent wordt de kans op een podium geboden. De bezoekers aan het festival worden getrakteerd op de authentieke hiphop-acts, de artiesten die deze muziekstijl hebben vormgegeven, evenals de verschillende variaties die in de loop van de tijd zijn ontstaan. Van oldschool tot newschool en van hardcore tot meer door soul en jazz beïnvloedde artiesten, tot en met de nieuwste artiesten die op eigen bodem voet aan de grond proberen te krijgen met hun muziek.

Hiphop biedt ruimte aan een enorme verscheidenheid aan creativiteit. Niet alleen is er een plek voor veel verschillende geluiden, ook andere kunstvormen vinden hier hun inspiratie en podium. Graffiti, emCeeing, Turntablism, Breakdance, fotografie; bijna alle kunstvormen vertegenwoordigen zich hier.
In cultureel opzicht geeft hiphop ruimte aan een grote groep liefhebbers en beoefenaars. Hiphop is DE muziekstroming bij uitstek die in bijna ieder land ter wereld wordt beluisterd en gemaakt, het overschrijdt grenzen en verbind mensen van over de hele wereld.

Om alle redenen die hierboven genoemd zijn, is er gekozen voor een naam voor dit festival die weergeeft hoe hiphop als verbindend element verschillende creatieve disciplines en mensen van verschillende culturele achtergrond met elkaar verbindt: Bridgin’ the Gap!

De artiesten die definitief zijn vastgelegd zijn Wu-Tang Clan members Ghostface Killah, Raekwon, U-God, Street Life, DJ Mathematics, Cilvaringz en voor de eerste keer in Europa La the Darkman!
Vervolgens Masta Ace, Sean Price, Smif N Wessun, Slum Village en Dead Prez. Van eigen bodem Pete Philly, La Melodia, Turk & FS Green, Jiggy Dje, Cartes en Kleine Jay, Fresku , Hef, DJ DNS, GMB (Gery Mendes), Secluded en Joey Kickass.

Om aanstormend Nederlands talent te stimuleren krijgen jonge artiesten de kans op een live op te treden tijdens het Bridgin’ the Gap festival. De MC Contest wordt samen met mediapartner 538Juize georganiseerd en de DJ Contest wordt samen met mediapartner Freshcotton georganiseerd.

Voor meer informatie over het festival, de kaartverkoop en de line-up zie de website www.bridginthegap.nl

Ook is Bridgin’ the Gap te volgen via www.facebook.com/bridginthegap http://twitter.com/#!/BridginTheGap en http://btgfest.hyves.nl/

WIN VRIJKAARTEN! SMS: Reflex spatie Brigin, je naam en achternaam plus naam en achternaam van met wie je wil gaan naar 7733

Update: Bridgin The Gap is afgelast vanwege tegenvallende kaartverkoop.


Meer over Bridgin The Gap:
30/03/2011 Brigin The Gap Ahoy Rotterdam afgelast







Tags: winvrijkaartenvoorbridginthegap28meiahoyrotterdamr&braphiphop


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact