Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVEAdvertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Concert Reviews  
 
Kid Ink - donderdag 12 december 2013 - De Melkweg  


Op donderdagavond 12 december stond Kid Ink in de Grote Zaal van de Melkweg. In het voorprogramma de nog vrij onbekende Cho, die faam maakte met de internet hit Workshop.

De opkomst voor Kid Ink blijkt onverwacht groot, de zaal is bij het voorprogramma van Cho al vol. Cho geeft een kort en energiek optreden. Hij eindigt met zijn aanstekelijke internet hitje 'Workshop', waarmee hij veel mensen aan het dansen krijgt. Als hij daarna Kid Ink aankondigt en de zaal Kid Inks naam scandeert, merkt hij op 'Ik moet nog hard aan het werk, zo hard schreeuwen jullie niet voor mij'.

Dan is het een half uurtje wachten tot Kid Ink het podium betreedt. Een half uur waarin alle rokers omdat de rookruimte gesloten is naar buiten moeten, en waarin blijkt dat sommigen daar al rekening mee hadden gehouden door rond de ingang van de Melkweg flessen wodka te verstoppen. De sfeer zit er buiten onder de warmtelampen dus alvast goed in.

Rond tien uur betreedt Kid Ink het podium en het publiek verwelkomt hem met veel enthousiasme. De 26-jarige artiest sluit in Amsterdam zijn 'Roll Up' tour af. Hoewel hij tijdens de show vaak een jointje in zijn hand heeft, heeft degene die bang was voor een stoned en daardoor wat mellow optreden zich vergist. Hij begint met zijn hit 'Money and the power' van zijn meest recente EP ‘Almost Home’ en het publiek schaart zich meteen achter hem en zingt alles mee. Datzelfde geldt voor de nummers die daarop volgen, waaruit blijkt dat het publiek voornamelijk bestaat uit echte Kid Ink-fans. Wanneer de volledig volgetatoeëerde jongen dan zijn shirt optrekt en zijn spieren laat zijn, beginnen meisjes vooraan uitzinnig te gillen. De combinatie van die sfeer en de hoeveelheid wiet die wordt gerookt, ook in het publiek, verklaren misschien waarom binnen de eerste twintig minuten van het optreden al drie mensen (half)bewusteloos worden afgevoerd.

Het enthousiasme wordt er niet minder op wanneer hij tijdens 'What I do' water over het publiek gooit en als klap op de vuurpijl ook nog eens zijn shirt uit trekt, waardoor geheel duidelijk wordt waarom hij zich, na zijn eerste mixtape onder de naam Rockstar te hebben uitgebracht, is hij overgegaan op de naam Kid Ink.

Tijdens een van zijn grootste hits,'Hell & Back', vraagt hij de lichttechnici alle lichten uit te doen en het publiek alle aanstekers op te steken, wat een mooi plaatje oplevert. Tijdens het gehele optreden maakt hij veel contact met zijn publiek, en hij neemt veel tijd om de fans op de eerste rijen te begroeten. Hij maakt duidelijk dat hij er vooral voor hen is en bedankt de fans veelvuldig voor hun steun en aanwezigheid. Tijdens de laatste show van zijn tour wil hij er vooral een feestje van maken. "I'm just tryin' to get high with y'all', zegt hij een paar keer.

Kid Ink sluit af met een opeenvolging van hits: tijdens 'Sunset', 'I just want it all', 'Top of the world', 'Bad Ass' (aangekondigd met de woorden:'Standing on this stage, I feel pretty bad ass' gaat het publiek goed los.

Hoogtepunt is zijn nieuwste single 'Show me', die hij recent met Chris Brown uitbracht en die zal verschijnen op zijn album My Own Lane dat 7 januari 2014 zal uitkomen. Tijdens het extreem lang gerekte outro van 'Show me' neemt Kid Ink uitgebreid de tijd op misschien wel 50 petten te signeren, een paar shirts en zelfs een schoen.

Kid Ink blijkt in Nederland razend populair, en heeft een strakke show neergezet. De fans waren enthousiast gezien de vele de gillende meisjes, het vele signeren, de vele afgevoerde bewusteloze fans en het enorme enthousiasme in de zaal. Een topconcert!Copyright © 2022 Reflex FM - All Rights Reserved - Contact: redactie@reflexfm.nl


 Reflex FM - Copyright © 1980-2022 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact