Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Overig Nieuws  
 
Zoo York presenteert nieuwe zomer collectie!  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


26.02.2009

De lente staat alweer bijna voor de deur, dat betekent voor ZOO YORK een nieuwe frisse voorjaarscollectie! Opgericht in 1993 en gevestigd in Manhattan, heeft Zoo York zichzelf neergezet als begrip in de skate scene met zijn progressieve kledinglijn voor mannen en vrouwen. Al sinds dag één biedt Zoo York een brede collectie aan van casual en workwear looks geïnspireerd door New York’s unieke culturele mash-up en sterke geest, met stijlen beïnvloed door skateboarden, graffiti, hip-hop, punk rock, military en alles daartussenin.

In het voorjaar van 2009 blijft de lijn sterk beïnvloed door klassieke werkkleding, straatstijl en globale trends. Het resultaat hiervan uit zich in meer geavanceerde, op maat gezochte tops en bottoms. De outfits gesneden uit french terry garen, jersey en toon-op-toon heathered fleece geven een vintage look aan alledrie de delivery’s. In de non-denim bottoms categorie zijn er meerdere nieuwe weefsels gebruikt die voor het eerst toegepast zullen worden, stoffen als jacquard twill, poly rayon, corded stripes, baby herringbone pinstripe en rip-stop, en ook hierbij zullen de altijd frisse all-over prints toegepast worden. De kleuren die vooral zullen voorkomen in de collectie voor mannen zijn o.a. zwart, wit, paars, mint, rood, shadow, groen, roze, cocoa, verschillende kleuren in heather en blauw. Voor de junior collectie zal er vooral gebruik gemaakt worden van verschillende groen tinten, blauw, roze en oranje.

Zoo York staat bekend om de artworks die het Zoo York City straatbeeld en de creatieve elementen daarin weergeven. Dit seizoen zal dit gedaan worden door een breed scala aan invloeden van bijvoorbeeld de abstracte schilder van Nederlandse bodem Piet Mondriaan, geometrische meesterwerken, de spookhuizen en wilde ritten van Coney Island, handgemaakte zeefdruk, fotokopie flyers en mixed media collages als ode aan de punk movement. Zo ook de Latino motorcycle cultuur, varsity en urban athletic styling, vertigo optische artworks uit de jaren ‘60, graffiti, tattoo art, city skylines en “de kakkerlak” de hoofdrolspeler in Zoo York’s laatste video campagne zijn terug te zien in de lente collectie.

De springcollectie voor de junior ofwel de dames is geïnspireerd uit de New Yorkse unieke mix van globale smaken en trends om een veelzijdige collectie neer te zetten is er gekozen voor een ingetogen,verfijnde en zelfverzekerde vrouwelijke look. Bovendien onderscheid Zoo York’s lente collectie zich door het combineren van iconische Zoo York City beeldmateriaal en de authentieke straat geïnspireerde stijl, daarbij zorgen de progressieve mode gevoeligheden en de hectische, haastige lifestyle van New York voor een ongelooflijke plek om te werken en te leven.

Aan bottoms zal het deze collectie niet ontbreken. Zoo York komt met een collectie van o.a. baggy jeans, skinny jeans, fitted jeans, rokken, jurkjes, shorts, boardshorts met artworks en all-over prints. Dit seizoen zullen drie nieuwe jeans stijlen worden geïntroduceerd met decoratief borduurwerk, asymmetrische lijnen, blootgestelde ritsen en een compleet nieuwe stijl - een workwear geïnspireerde timmerman jeans met een gemoderniseerd straight fit en Zoo Yorks geupdate trim pakket.








Tags: zoo yorkvoorjaarscollectiezomercollectie2009clothingkledingurbarapr&b


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact