Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
Salah Edin dropt nieuw album 'Horr' op 17 April!  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


26.03.2009

Geert Wilders verwarde rapper Salah Edin ooit met de moordenaar van Theo van Gogh! En de politicus zal vast ook niet blij zijn met het nieuws dat de als vrij controversiele rapper nu een nieuw album in het Arabisch gaat droppen! Na 6 jaar van voorbereiding gaat het Arabishe album 'Horr' op 17 April aanstaande eindelijk uitkomen! Ome Geert zal op deze datum vast en zeker een tolk inhuren om de rapper zijn teksten grondig onder de loep te nemen!

Op zeer jonge leeftijd verhuist Salah Edin zoon van een gastarbeider, van thuisland Marokko naar Nederland. Te jong om te beseffen wat nou eigenlijk thuis is, wordt er het startschot gegeven voor de worstelingen die gepaard gaan met het opgroeien tussen twee culturen. Zoals velen voor hem vindt hij uiteindelijk een uitlaatklep en een creatieve passie in hiphop. Toentertijd besefte hij niet dat hij zelf carriere zou maken als de artiest Salah Edin. Sterker nog, voor het uitkomen een album, deelde hij met zijn manager Cilvaringz (Wu Tang Clan) al wereldwijd podia met onder meer de legendarische Wu-Tang Clan. Maar liefst tweeëntwintig landen deed Salah Edin aan voor optredens voordat hij een plaat in de winkel had liggen.

Op 7 mei 2007 kwam er verandering in deze situatie met de release van de Nederlandstalige CD 'Nederland's Grootste Nachtmerrie, een plaat die vrijwel volledig werd geproduceerd door de Amerikaanse Focus... één van Dr. Dre's productieteam-leden. Succesvolle singles, optredens, veel media-aandacht en een gewonnen rechtzaak tegen Geert Wilders volgden. Inmiddels heeft Salah Edin opgetreden in 37 landen over de hele wereld en staat er na 6 jaar voorbereidingen eindelijk een releasedate vast voor zijn Arabische debuut genaamd 'Horr'. Horr staat voor puur en zo klinkt de plaat ook. In samenwerking met vele muzikanten maakte Salah Edin een hiphop-album met de Arabische muziek en cultuur als basis, de tekstuele invulling is modern en vooruitstrevend. Van huiselijk geweld tot de corrupte politiek in de Arabische landen, van reflecties op de dag des oordeels tot vrolijke feestnummers vanuit een Marokkaanse beleving, Salah gaat de diepte in zonder zijn zicht op de oppervlakte te verliezen.

Voor het Horr project worden videoclips geschoten in Nederland, Marokko en de Dominicaanse republiek. Het internationale karakter houdt hier niet op, het album komt namelijk in de Benelux uit onder de vlag van Top Notch en in de rest van de (met name Arabische) wereld via verschillende partijen. Een bijzondere gastbijdrage op Horr is van Sefyu, één van de meest succesvolle Franse rap-artiesten die dit jaar de prijs voor Best Breakthrough Act won op de prestigieuze Victoires de la Musique awards, Focus... verzorgt de productie van betreffend nummer.

Salah Edin’s nieuwe album light op 17 April in de winkel!








Tags: salahedinhorrnieuwalbumcdtop-notchtopnotchraphiphop


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact