Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Overig Nieuws  
 
Mogelijk verbod voor jongeren om s'nachts auto te rijden!  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


22.04.2009

Als het aan Fred Wegman, directeur van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid ligt komt er zo snel mogelijk een verbod voor jongeren om s’nachts alleen of samen met leeftijdsgenoten in een auto te rijden! Hij pleit ervoor dat de Tweede Kamer zo snel mogelijk met een dergelijk verbod zal komen.

Door deze maatregel zal het aantal verkeersongelukken waarbij jongeren betrokken zijn zwaar afnemen. Ernstige ongelukken waarbij jongeren zijn betrokken doen zich voornamelijk s’nachts tijdens het weekend voor! Hij baseert zich op ervaringen in sommige landen waar deze maatregelen al van kracht zijn, en zeer succesvol blijken!

Ook wil hij de mobiliteit van jongeren op andere manieren aan banden leggen. Wegman, die ook hoogleraar verkeersveiligheid aan de Technische Universiteit in Delft is, ziet ook toekomst in maatregelen zoals het voorstel van de toenmalige minister Peijs van Verkeer om de leeftijd voor het besturen van een brommer te verhogen van 16 naar 17 jaar. Deze maatregel stuitte toen op veel weerstand.
De hoofdzaak is voor Wegman om de verkeersveiligheid te verbeteren. Hij is tevreden met een daling van het aantal verkeersdoden in tien jaar van 1200 naar 800 per jaar. Maar om het verkeer echt veiliger te maken moet je ook verder durven denken vindt Wegman.








Tags: verbodvoorjongerens'nachtsautote.rijden


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact