Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
De Jeugd van Tegenwoordig gaat club Watt,Rotterdam rocken!  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


16.06.2009

Deze zomer speelt De Jeugd van Tegenwoordig nog op festivals als Rock Werchter en 5DaysOff. In het najaar toert de groep als laatste stuiptrekking van 'De Machine' nog een keer langs de Nederlandse podia om vervolgens te gaan werken aan een nieuw album. Op vrijdag 23 oktober staat De Jeugd in WATT Rotterdam, de kaartverkoop start op zaterdag 20 juni.

Tijdens de catastrofaal verlopen lokale voorrondes van Idols 1 lopen Freddy, Pepijn en Oliçio elkaar tegen het, in fluorkleuren gestoken, lijf. Hun voorliefde voor slecht Nederlands schept direct een band en ze besluiten samen te gaan werken. Maandenlang zwerven de drie doelloos rond, totdat De Neger Des Heils Majoor Vlosshart het trio liefdevol opneemt in zijn warme woonstede. En zo ziet De Jeugd Van Tegenwoordig het licht. Het eerste wapenfeit Watskeburt?! is een onmiddellijke megahit en De Jeugd is opeens overal; serieuze Volkskrant columnisten werpen hun licht op dit merkwaardige collectief en de nog vreemdere taal die ze spreken, radiostations draaien het nummer grijs en ook op tv duiken Willie Wartaal, Vieze Fur en P. Fabergé regelmatig op. Even later volgt het debuutalbum 'Parels voor de Zwijnen'.

Het geheel mag dan meer zijn dan de som der delen, de Jeugd komt onafhankelijk nog steeds hard. De groep wordt vertraagd door diverse nevenactiviteiten maar in april 2008 ziet dan eindelijk het tweede album 'De Machine' het levenslicht. Op dit meesterwerk grijpen de nummers in elkaar als raderen en de sfeer smeert overal doorheen en tussendoor. Tekstuele grappen en grollen worden omlijst door de spitsvondige beats en bliepjes van vaste producer Bas Bron.

VR 23 OKTOBER 2009 DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG & SUPPORT @ WATT [GROTE ZAAL]
West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19:00u / Aanvang programma 20:00u
Tickets a €14 (ex. servicekosten) zijn v.a. zaterdag 20 juni 10:00 uur te koop via de website van WATT, alle 400 Primera winkels in Nederland, en Plato en Velvet Music Rotterdam.








Tags: dejeugdvantegenwoordigfestivalswattrotterdampodiaconcertenrapnederhop


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact