Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Overig Nieuws  
 
Vannacht de klok een uur vooruit!  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


24.10.2009

Oh nee, de klok gaat vannacht toch een uur achteruit. Europa zet de klok vannacht een uur terug. Om 03:00 uur gaat de klok naar 02:00 uur. Daarmee gaat de wintertijd in. De nacht wordt hierdoor een uur langer.

De wintertijd duurt vijf maanden. Op 28 maart 2010 gaat de klok weer een uur vooruit. Nederland kent sinds 1977 verschil in zomer- en wintertijd. Dat was een reactie op de oliecrisis. Door in de zomer langer gebruik te maken van het zonlicht, wordt energie bespaard.

Om de wintertijd te vieren, vindt deze nacht voor de vijfde maal de Nacht van de Nacht plaats. In heel het land zijn er nachtelijke activiteiten zoals workshops nachtfotografie, theatervoorstellingen in de nacht en avondexcursies per boot. Ook schakelen honderden gebouwen als kantoren, kerken en bruggen, voor de gelegenheid hun lichten uit. Het dorp Den Hoorn op Texel dooft zelfs alle openbare verlichting. Markante gebouwen als de Dom in Utrecht, de Euromast in Rotterdam en de Martinitoren in Groningen komen ook in het donker te staan.

Met de Nacht van de Nacht vragen de Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties aandacht voor de schoonheid en de functie van de duisternis, die steeds meer onder druk staan door de alsmaar toenemende verlichting. Een donkerder Nederland is volgens de milieuclubs beter voor trekvogels, nachtdieren en mensen.







Tags: klok wintertijd zomertijd europa terug vooruit


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact