Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Overig Nieuws  
 
McDonalds medewerkster ontslagen om plakje kaas  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


25.01.2010

McDonalds had een medewerkster niet mogen ontslaan om een plakje kaas. Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden vandaag bepaald.

De medewerkster was op staande voet ontslagen omdat zij aan een collega een plakje kaas op een hamburger had gegeven. Hierdoor was volgens McDonalds geen sprake meer van een hamburger, maar van een cheeseburger. Een cheeseburger is echter duurder, en daarvoor was niet betaald.

McDonalds stelde dat het weggeven van het plakje kaas in strijd is met de huisregels van het bedrijf, waarin staat dat het verboden is producten weg te geven aan familie, vrienden en collega's.

De kantonrechter in Leeuwarden oordeelt echter dat ontslag een te zware maatregel is. Het initiatief van het weggeven van het plakje kaas kwam niet van de medewerkster, maar van de collega. Tegen die collega heeft McDonalds echter geen maatregelen genomen. Het bedrijf heeft hiervoor in de ogen van de rechter ook geen goede verklaring kunnen geven.

De fastfoodonderneming heeft daarbij de medewerkster geen mogelijkheid gegeven een toelichting te geven op haar handelen. De rechter vindt dan ook dat McDonalds met twee maten meet, aangezien deze werkneemster wel en haar collega niet moest vertrekken. "Bovendien gaat het hier slechts om een plakje kaas." McDonalds had volgens de rechter met een veel minder zware maatregel kunnen komen, bijvoorbeeld een schriftelijke waarschuwing.

Door de uitspraak van de kantonrechter moet McDonalds de medewerkster alsnog het salaris over de resterende duur van haar contract, vijf maanden, betalen.







Tags: mcdonaldskaasontslagenontslag


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact