Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVEAdvertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
Kempi zwaar mishandeld door de politie  
[© 2020 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


06.08.2012

Kempi ontwaakt langzaam maar zeker uit een nachtmerrie. Donderdagnacht werd de rapper opgepakt en vervolgens mishandeld op een politiebureau in Den Haag. Hij zou agenten hebben beledigd en moest een nacht doorbrengen in de cel. Kempi vertelt hier zijn versie van het verhaal: "Ik ben gewoon zwaar mishandeld!"

Het is donderdagavond als de opnames voor een clip van rapper Kempi achter de rug zijn. "Ik bracht wat mensen naar huis en ging met mijn neef naar een coffeeshop. ik parkeerde de auto met knipperlichten aan en stapte uit. Mijn neef bleef in de auto. Twee minuten later was ik alweer terug", vertelt de rapper.

Openstaande boetes
Bij terugkomst spreekt een agent hem aan op zijn fout geparkeerde wagen. Als Kempi zijn identiteitskaart laat zien, ziet de agent dat er nog een aantal boetes openstaat. Agenten vragen hem mee te gaan naar het bureau om het openstaande geldbedrag van 302 euro te betalen. Hij volgt de agent naar het Haagse politiebureau. Eenmaal daar aangekomen vraagt de agent Kempi mee naar binnen te komen. "Ik dacht: nee, ik blijf in de auto. Dan ga ik eerst kijken of ik het geld bij elkaar heb", verdedigt de rapper zich.

De Eindhovenaar blijkt geen geld of pinpas bij zich te hebben en vraagt zijn manager om het geld over te maken. Gedurende het gesprek ontstaat een woordenwisseling. Kempi voelt zich niet goed behandeld door de agent en vraagt hem binnen op het bureau om zijn dienstnummer. "Dat weigerde hij mij te geven." Twee agenten komen ook poolshoogte nemen. "Eén daarvan was een Hindoestaan. Ik dacht: die kan mij wel helpen. Hem legde ik het verhaal uit, maar hij zei dat ik het zelf maar moest oplossen", aldus Kempi.

Beledigingen
Teleurgesteld in de agenten zegt Kempi iets waarvan de agenten vinden dat het een belediging is. "Ga je bara eten", zei ik. Een 'bara' is een Surinaamse peulvruchtensnack. De politie pikte deze verwijzing naar de afkomst van de agent niet. "Eén agent zei: ik weet wel wie je bent. Dat ging me te ver en ik zei daarop 'sluit me maar op, bitch ass'." Die opmerking komt Kempi duur te staan. Hij wordt aangehouden en moet een nacht in de cel doorbrengen.

De manier waarop de rapper werd aangehouden zint hem niet. "Een agent sprong vanaf de balie op mijn rug. Ik viel op de grond en het bloed liep uit mijn mond. Verder verloor ik mijn oorbel. Mijn lichaam is stijf en mijn binnenlip is kapot", aldus Kempi. Hij heeft geen zichtbare verwondingen overgehouden aan de 'hardhandige' arrestatie. "Tja, als bitch ass al de druppel is voor een agent om mensen aan te raken?", blikt de rapper terug.

Camerabeelden
"Het doet me pijn. Ik ga een aanklacht indienen tegen dit politiegeweld. Het gebeurde allemaal bij de balie dus daar hangen vast en zeker camera's. Daarop zullen mensen wel kunnen zien hoe ik ben mishandeld. Mensen moeten mij helpen om die beelden vrij te krijgen. Mensen veroordelen mij nu al. Ik voel me nu weer die zwarte neger die moet strijden tegen de vooroordelen. Ik wil al zeker niet meeliften op de soortgelijke klacht van dj The Flexican tegen de politie."

Politie ontkent Kempi's beschuldigingen
De politie Haaglanden ontkent bij hoog en laag dat er bij de arrestatie buitensporig geweld is gebruikt. Ook ontkennen ze dat de agent weigerde zijn dienstnummer af te geven. "Wij zien een eventuele klacht met vertrouwen tegemoet. Het optreden van de agenten kan de toets der kritiek doorstaan", aldus een woordvoerder tegenover Omroep Brabant. "Bovendien zijn van de aanhouding en de verdere afhandeling beelden gemaakt die dat vertrouwen ondersteunen."

De beschuldiging dat Kempi tot bloedens toe is mishandeld, wordt door de politie Haaglanden ontkend. "Hier is geen sprake van geweest. Er is geen sprake van zichtbaar letsel, ook daar hebben we beelden en foto's van gemaakt. Daaruit blijkt dat deze bewering niet op enige feitelijkheid is gebaseerd."

De rapper moet zich op 10 september verantwoorden voor de rechter.Meer over Kempi:
26/12/2014 Kempi net voor kerst vrijgelaten uit de gevangenis
05/09/2013 Kempi krijgt 15 maanden cel voor achter het raam zetten van 16 jarige
31/01/2013 Kempi blijft voorlopig nog achter de tralies
15/11/2012 Tweede vrouw doet aangifte tegen Kempi in mensenhandel zaak
11/11/2012 Kempi zegt geen vrouwen achter het raam te hebben gezet
31/10/2012 Kempi in cel gearresteerd voor vrouwenhandel
04/10/2012 Kempi krijgt 2 maanden cel voor mishandeling van vriendin
07/09/2012 Kempi zegt het artiesten bestaan vaarwel
09/02/2011 Kempi is terug met single Pop A Pil
09/01/2010 Politie doet inval bij Kempi
29/09/2009 Kempi, Jayh en Keizer gaan lopen knallen!Tags: kemi zwaar mishandeld door de politie r&b rap hiphop


 Reflex FM - Copyright © 1980-2020 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact