Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Overig Nieuws  
 
Ruim 450.000 bezoekers voor de Amsterdamse Uitmarkt  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


27.08.2012

Ruim 450.000 mensen hebben dit weekeinde in Amsterdam de alweer 35ste Uitmarkt bezocht. Dat meldde de organisatie ons vanochtend na afloop van het evenement, dat vrijdagavond begon. De Uitmarkt is de jaarlijkse opening van het nieuwe culturele seizoen.

Tijdens het evenement op en rond het Museumplein en het Leidseplein stonden 420 voorstellingen op het programma die voor het grootste deel gratis te bezoeken waren.

Artiesten geven op 33 podia een voorproefje van wat Nederland te wachten staat op het gebied van cabaret, dans, musical, literatuur, film, opera en klassieke muziek.

Ondanks de cultuurbezuinigingen was het programma bijna even vol als tijdens de editie van 2011. Het grootste culturele festival van Nederland trekt jaarlijks zo'n half miljoen bezoekers.

Volgens de organisatie stonden er traditiegetrouw lange rijen voor onder meer Theater Bellevue, de Stadsschouwburg, het DeLaMar Theater en het Concertgebouw.Het DeLaMar Theater hield zaterdag een Hazes Marathon. Twaalf uur lang gaven acteurs, zangers en presentatoren een theatrale of muzikale interpretatie van liedjes van André Hazes. Het was in dit theater de grootste publiekstrekker.




Meer over Uitmarkt Amsterdam:
07/08/2014 Amsterdamse clubs brengen silent disco op Uitmarkt Amsterdam







Tags: ruim450.000bezoekersvoordeamsterdamseuitmarkt


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact