Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
Van gewone jongen tot Deense hiphop sensatie  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


17.04.2013

Op zaterdag 20 april presenteert Melkweg Cinema de documentaire Kidd Life over de Deense Kidd, een gewone jongen met aanstekelijke rapsongs, die van de ene op de andere dag in de hiphop sensatie van het jaar verandert. Zelfs de premier wil zijn handtekening. Kidd Life is een meeslepend document over rap, roem en rijkdom, en de prijs die daarvoor betaald moet worden.

Filmmaker Andreas Johnsen is erbij wanneer Nicholas Westwood Kidd en zijn vrienden in 2011 hun rapnummer op YouTube zetten en in snel tempo een hype worden in Denemarken. Johnsen volgt Kidd en zijn maten die alles zelf produceren, schrijven en regelen tijdens een extreem jaar. Ze veranderen plots van ongeschoolde armoed-zaaiers in gewilde sterren.

Johnsen registreert hoe Kidd zich verbaasd maar blij uitlaat over de hordes tienermeisjes, aandacht van de culturele elite en de kritiekloze houding van de buitenwacht. Maar de filmmaker toont ook hoe Kidd na enkele maanden tegen de keerzijde van het succes aanloopt: hij zuipt en feest te veel en zit nog met een onverwerkt verleden.

Bovendien schokt Kidd en passant vriend en vijand met zijn ondoordachte uitspraken. Wat zijn eigenlijk de consequenties van elke dag die dikke middelvinger opsteken? Johnsen filmt met zijn handcamera de cruciale momenten: de grote hoogtes, maar ook de diepste dalen.

Melkweg Cinema
KIDD LIFE
Zaterdag 20 april
Aanvang: 23:00 uur
€ 8,00 / 7,00 (korting)











Tags: kiddlifevangewonejongentodeensehiphopsensatiemelkwegcinemaamsterdam


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact