Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVEAdvertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
Keizer bestormt iTunes charts met debuutalbum Karma  
[© 2021 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


17.09.2014

Keizer, bekend van o.a. Rappers In De Sneeuw, Fort Boyard, Sterren Van De Schans, Ali B Op Volle Toeren en Jouw Vrouw, Mijn Vrouw VIPS, zal na een struggle van vier jaar eindelijk zijn debuutalbum releasen. De rapper die zonder hits en album al jaren miljoenen mensen bereikt via social media en YouTube presenteert aankomende donderdag in de Bitterzoet te Amsterdam zijn album Karma. Vanaf vandaag is het album ook verkrijgbaar op iTunes en stond het binnen een paar uur al op nummer 1!

In 2010 beloofde Keizer aan zijn grote achterban dat hij een persoonlijk en inhoudelijk album zou releasen, maar de productie kende nogal wat tegenslagen. Het label Nindo, waar Keizer is getekend, balanceerde op het randje van faillissement doordat een vennoot de hele zakelijke rekening had opgegokt. Keizer was zelf voor duizenden euro's gedupeerd en er waren geen middelen meer om het album te financieren. Ali B redde het label door deze te adopteren en Keizer zijn geld terug te betalen. Deze vervelende situatie met Nindo had een grote weerslag op Keizer. Geen inspiratie, zijn vertrouwen kwijt en last van een writersblock waren het gevolg. Door een trip naar Duitsland eind 2013, met opkomend producer Krankjoram en verschillende collega's zoals Kraantje Pappie, Nino, Boekoesam, Lil' Kleine en Cho, had Keizer het vuur weer te pakken. In vijf dagen was het album af.

KARMA is een album vol persoonlijke verhalen van de jonge Rozelsky, die geen richting aan zijn leven kon geven en zocht naar een visie. Hoe hij leed onder het velen verhuizen, het vastzitten en hoe hij plotseling vader werd. Maar ook van de volwassen rapper Keizer, met een huis, een gezin en nog een carriere in het verschiet. Al deze ontwikkelingen zijn een inspiratie bron voor de tracks op Karma. Een open boek, zijn leer van oorzaak en gevolg. Dat is Karma.

KARMA is te downloaden via iTunes en te streamen op Spotify. Van het album zijn slechts 150 fysieke exemplaren. Deze zullen exclusief verkrijgbaar zijn tijdens de landelijke Karma Clubtour. Hier treedt Keizer op met live band.
In maart bracht Keizer de eerste single van het album uit, genaamd Wat ga ik doen. De videoclip werd binnen drie maanden meer dan 1 miljoen keer bekeken. Op 3 september verscheen de tweede single, Liever alleen.

Tourdata KARMA Clubtour

18 september 2014: Amsterdam, Bitterzoet

20 september 2014: Hilversum, De Vorstin

04 oktober 2014: Drachten, Iduna

01 november 2014: Groningen, Simplon

07 november 2014: Hoofddorp, De Duycker

08 november 2014: Lelystad, Underground


Meer over Keizer:
10/08/2015 Keizer heeft geen spijt van nieuwe single met Lil Kleine
07/08/2014 Trafassi en Keizer zijn klaar voor hun zomerhit! (Video Premiere)
14/03/2014 Keizer eindelijk terug met nieuwe single en video
11/09/2012 Keizer beleefde angstige avonturen in Ford Boyard
29/09/2009 Kempi, Jayh en Keizer gaan lopen knallen!Tags: keizer bestormt itunes chart met debuutalbum karma ituneschart r&b rap hiphop


 Reflex FM - Copyright © 1980-2021 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact