Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVEAdvertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
Enrique Iglesias wil miljoenen van Universal Music  
[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


26.01.2018

Enrique Iglesias sleept zijn voormalig label Universal Music voor de rechter. De Spaanse zanger vindt dat zijn voormalige platenmaatschappij hem systematisch te weinig royalty's uitkeert voor het streamen van zijn muziek.

Enrique Iglesias wil inzage in de boekhouding van Universal omdat hij naar eigen zeggen miljoenen misloopt. Zijn advocaten eisen bij de rechtbank dat Universal alsnog de misgelopen royalty's uitkeert en het tarief dat de artiest krijgt voor muziekstreams verhoogt.

''Het commerciële succes van Enrique Iglesias en Universal is redelijk uniek in de muziekindustrie met honderd miljoen verkochte albums en miljarden streams en hoge noteringen in de hitlijsten'', zegt Iglesias' advocaat James Sammataro.

''Ondanks deze recordsuccessen heeft Universal er ten onrechte op aangedrongen dat artiesten zoals Enrique voor streams op dezelfde manier worden betaald als voor fysieke platen. En dat ondanks het feit dat Universal bij streams geen extra kosten hoeft te maken voor de productie en distributie van de albums. Artiesten, producers en tekstschrijvers zouden moeten meeprofiteren van de lagere kosten van streaming."

Enrique Iglesias stond sinds 1999 onder contract bij Universal tot hij in juli 2015 naar Sony vertrok.


Meer over Enrique Iglesias:
03/02/2014 Enrique Igleasias dropt pikante video I'm A Freak ft.iPitbullTags: enriqueiglesiasrechtszaakmiljoenenroyalties


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact