Nederland verplettert Italie tijdens eerste wedstrijd

[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende

10.06.2008

Nederland speelde vanavond de eerste wedstrijd op het EK en heeft voor het eerst sinds 30 jaar gewonnen van Italie. Vooraf aan de wedstrijd waren er twijfels over het duel, omdat Robben niet mee kon doen en omdat van Persie nog niet wedstrijdfit was. Nederland begon daarom met Kuyt, van der Vaart en Sneijder achter diepe spits van Nistelrooij.

Na de twintigste minuut kwam Nederland in een voetbalspurt te zitten en speelde het beste voetbal sinds de aanstelling van bondscoach Marco van Basten.

In de 26e minuut was het van Nistelrooij die vanuit buitenspelpositie scoorde, maar de goal werd goedgekeurd door de Zweedse arbiter Fröjdfeldt.

Nog geen vijf minuten later was het Sneijder die na een kopbal Nederland de 2-0 in hielp. In de rust was het 2-0, waarna van Bronckhorst in de 79e minuut er 3-0 van maakte.