Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Overig Nieuws  
 
Vanaf maandag weer metro's tot Amsterdam Centraal  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


14.08.2008

Vanaf aanstaande maandag om 05:00 uur rijden er weer metro's tussen het Amstelstation en Amsterdam Centraal. De metrotunnel was toe aan een grote onderhoudsbeurt en is daarvoor de afgelopen zeven weken dichtgegooid, met een flinke stremming voor de metro als gevolg.

Zeven weken lang reden er geen metro's van en naar Amsterdam Centraal. Het GVB had voor deze weken pendelbussen ingezet, die werden bestuurd door slecht Nederlands sprekende Polen.

Volgens gemeenteraadslid Meta Meijer was het afgelopen woensdag nog een zooitje. "Het is er smerig en stoffig," schrijft ze op de website van de SP. Verder schrijft Meijer dat de metrotunnel de komende jaren zeker een aantal keer buiten gebruik moet worden gesteld om overig onderhoud te plegen.

Inmiddels zijn er nieuwe sporen en een nieuwe vloer gelegd en zijn er nieuwe vluchtwegen gemaakt met de nieuwste snufjes. Ook is er gedacht aan een nieuw systeem, zodat vluchtende passagiers geen executie-gevaar oplopen.

Er zijn een aantal dingen waar niet aan gedacht kan worden. "Vluchtwegen kunnen niet breder worden gemaakt dan de huidige 70 centimeter, waardoor mensen met een rolstoel bij een evacuatie gedragen moeten worden door mede-passagiers."

Voordat de metrotunnel maandag in gebruik kan worden genomen moeten er twee volle dagen testritten gereden worden. Als alles goed gaat is de tunnel maandagochtend om 05:00 weer bereikbaar.







Tags: metro metrotunnel centraal amstel


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact