Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Overig Nieuws  
 
Scholieren overvallen van kado's voor doodzieke vriend  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


01.09.2008

Een groep scholieren uit Koog aan de Zaan, die hun doodzieke klasgenootje Tim Weerstand wilde bezoeken in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, zijn afgelopen weekend op weg naar het ziekenhuis lastiggevallen en beroofd van een tas met persoonlijke brieven, snoep en beterschapswensen voor hun 15-jarige vriend, die maar een paar maanden te leven heeft.

"Het is verschrikkelijk, te triest voor woorden," vertelt Job Hardeman. "We vertrokken met de trein en via Amsterdam Sloterdijk stapten we op de metro richting het AMC. Twee allochtone jongens begonnen vervelend te doen en zeiden dat we moesten 'opzouten'. Toen we op onze plek bleven, dachten we van ze af te zijn. Twee haltes verder kwamen twaalf vrienden van hen binnen en die begonnen ook te duwen en te slaan. De tas met onze spullen werd afgepakt en toen de metro stopte, werden we eruit gegooid."

Job, Quentin, Jesse, Sem en Mink kwamen daardoor zonder de warme wensen aan bij hun klasgenoot van het Saenredam College. "Hij heeft vorige week te horen gekregen dat hij een ongeneeslijke vorm van botkanker heeft en nog maar een paar maanden te leven heeft. We hadden geld ingezameld en wilden hem met cadeautjes en wensen van de klas een hart onder de riem te steken. Maar in plaats daarvan moesten we hem dit nare verhaal vertellen. Tim had de tranen in zijn ogen staan," zegt Job, die nog steeds ontdaan is van het incident.

De klasgenootjes doen hun best om de kado's weer terug te krijgen. "We laten het er zeker niet bij zitten en gaan naar de politie om aangifte te doen. Ik hoop dat er beelden zijn, zodat de daders opgepakt worden."







Tags: overvallen


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact