Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVE



Advertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Music News  
 
Praktijkexamen brom en snorfiets (390 Euro) komt eraan!  




[© 2024 Reflex FM]

vorige  overzicht  volgende


20.01.2009

Praktijkexamen Brom/Snorfiets verplicht vanaf 1 Januari 2010

Het brom en snorfiets pratijkexamen komt eraan! Minister Eurlings van verkeer hoopt door het examen de ongevallen met brom en snorfietsen met de helft te gaan verminderen.
Met een extreem hoge prijs van 390 euro voor het praktijkexamen tegen 230 euro voor het Auto rijexamen hoopt de minister bovendien een fors aantal brommer en snorfiets rijders van de weg te gaan halen!

De minister verwacht dat door de extreem hoge examenprijs jongeren besluiten van het brommer en snorfiets rijden afzien en gaan sparen voor hun auto rijlessen.
Dit zal de verkeers veiligheid enorm ten goede komen en het aantal ongelukken waarbij jongeren betrokken zijn enorm verminderen!
Met name jonge bromfietsers zijn relatief vaak betrokken bij ongevallen. In 2007 kwamen 77 bromfietsers om het leven door een verkeersongeval en moesten ongeveer 2900 bromfietsers naar het ziekenhuis om aan hun verwondingen te worden geholpen.

Wij van de Reflex nieuwsredactie verwachten dat de Minister gelijk gaat krijgen! Maar kennelijk heeft hij er niet echt bij stilgestaan wat het andere effect zal zijn.
Wij zien een hogere aantasting van het milieu ontstaan door toename van autoverkeer en files!

Het praktijkexamen komt naast het al verplichte theorie-examen voor brom-en snorfietsers en bestuurders van brommobielen. De brom- en snorfietsers (tweewielig) en brommobielen (vierwielig) krijgen aparte praktijkexamens. De examens gaan 1 Januari 2010 van start en zijn per die datum wettelijk verplicht!

De bromfietser wordt vooral beoordeeld op gevaarsherkenning, verkeersattitude en voertuigvaardigheid (evenwicht). Een brommobielrijder legt het examen af op een verkeersarm terrein, waarbij de nadruk ligt op voertuigbeheersing.

De opleiding en examenkosten voor bromfietsers zullen € 390 bedragen,en €80 voor het reeds bestaande theoretisch examen en het theorieboek.








Tags: praktijkexamenbromfietssnorfietskomteraan1 Januari2010


 Reflex FM - Copyright © 1980-2024 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact