Email PasswordForgot It?
 


Quick Links
LISTEN NOW  |  MUSICNEWS  |  CHAT BOX  |  PLAYLIST  |  CONTACT


LISTEN LIVEAdvertenties


Adverteren? - sales@reflexfm.nl


 
Talent Scout  
 
Berry Black  

/img/uploads/talents/0-1245163421-Berry Een half Nederlandse half Surinaamse Nederlandstalige rapper met een zachte g! Zo staat de rapper Berry Bleck (Okwaro Jamal Macnack, Heerlen, 1989) bekend in plaatsen zoals Heerlen, Delfzijl, Veenendaal, Ede, en Arnhem. Hij begint op jonge leeftijd met het schrijven van liedjes op de piano. Op zijn 11 e neemt hij zijn eerste rap track op met een cassetterecorder en weet dat dit zijn levensdoel is. Toen hij op zijn 12 e verhuisde naar Veenendaal leerde hij twee jongens op de basisschool kennen, Marcel hut (Freekey) en Hajo Eussen. Ze namen af en toe wat op voor de lol, maar uiteindelijk is Berry toch serieus gaan werken aan zijn muziek. Dopemelder van T.I.P.B kwam af en toe naar veenendaal en Berry naar heerlen om wat demo's op te nemen, dit hebben ze ongeveer tot 2006 gedaan. Op zijn 14e leerde hij op de middelbare school de Antilliaanse rapper Lil'Dogg kennen. Vanwege een wedstrijd besloten de 2 een track samen op te nemen, en kwam hij in de finale terecht van de Urbanschoolstar! Berry sloot zich aan bij de rapgroep van Dogg en richtte zich meer op commerciële muziekstijlen. In dat zelfde jaar nog begon hij zich ook te verdiepen in het maken van beats met verschillende muziekprogramma's, en het opnemen en afmixen van tracks. In die tijd trad hij veel op in Veenendaal in de discotheek Temptation, En gaf zijn eerste soloshows in Escape-Veenendaal, Dat was de dag waar op hij Baggy heeft leren kennen. Baggy En Berry hebben samen tientallen shows gerockt!

Na een jaartje oefenen besloot hij zich vol op in te schrijven voor open mic's, en bij de eerste inschrijving is het al raak! Hij trad op met de bekende BleckBeats en won de open mic in de Nieuwe nor heerlen. Hier mee werd hij een optreden rijker en mocht zijn act laten zien op het Pemitochi festival in heerlen. Twee minuten na aankomst kwam de grote teleurstelling al zoals gewoonlijk, hij moest optreden op het kleine podium. Na het optreden zei hij tegen een medewerker van het festival ''Als je nog iemand voor op het grote podium nodig hebt hoor ik het wel.''. Drie uurtjes later werd hij in zijn kraag gegrepen en stond een paar tellen erna te rappen voor 6000 man. Dit was de dag dat hij 100% zeker wist dat hij dit de rest van zijn leven wilde doen. Kort erna viel de rapgroep uitelkaar waar hij toen inzat en hij begon zich meer te concentreren op het produceren van beats (Voornamelijk hip hop voor zich zelf en reggaeton voor andere rappers). In 2007 op een zaterdagavond fietste Berry door het centrum van Veenendaal, hij werd door iemand geroepen die hij niet kende. Een half Nederlands half Amerikaanse gozer sprak hem aan met de vraag voor een samenwerking, Na het horen van zijn demo was Berry meteen in voor een samenwerking. Dit was het begin van verschillende dope wonderbaarlijke tracks die inmiddels al verschenen zijn op internet. Jay staat tegenwoordig vrijwel altijd naast bleck op stage samen met Baggy. Op zijn 17e is hij toegelaten op de Nederlandse Popacademie in utrecht en is zich gaan focussen op Hip hop, Jazz, Soul, en alles wat hij vet vind klinken, waardoor de unieke sound van de BleckBeats Ontstaat!

Berry wordt geïnspireerd door artiesten zoals: Erykah badu, Bob Marley, Raymzter, Brainpower, Extince, Opgezwolle, 2Pac enz. Hij heeft onder andere voorprogramma gestaan van: Opgezwolle, Typhoon, Jiggy Dje, Tim (vsop) samen met baggy, en BB heeft een kleine show gegeven voordat Jawat optrad in Escape-Veenendaal. Hij heeft een show gegeven op the box in 2003/2004 met de wedstrijd ''Urbanschoolstar''. In 2007 is hij ook nog op FunxFm in Amsterdam gedraaid, en is een uur in de studio geweest voor een interview. Voor filmpjes Muziek en videoclips surf naar: www.berrybleck.nl of www.berrybleck.com
Media »Copyright © 2022 Reflex FM - All Rights Reserved - Contact: redactie@reflexfm.nl


 Reflex FM - Copyright © 1980-2022 - Powered by Click2.nl algemene voorwaarden | listen live | adverteren | contact